Pihasuunnittelu

Pihasuunnittelu

Mitä pihasuunnittelu on ja paljonko pihasuunnittelu maksaa? Mihin pihasuunnittelun hinta perustuu? Tämän blogiartikkelin luettuasi ymmärrät, mitä pihasuunnittelu pitää sisällään ja mitä se maksaa. Lopuksi kerron mitä asioita olisi hyvä miettiä ennen pihasuunnittelijan tapaamista.

Mitä pihasuunnittelu on?

Pihasuunnittelu on elinympäristön vihersuunnittelua. Pihasuunnittelun tavoitteena on luoda toimiva, turvallinen ja kaunis piha, joka vastaa asiakkaan tarpeita ja toiveita, sekä sopii ympäröivään maisemaan. Parhaimmillaan pihasuunnittelu lisää myös viheralueiden monimuotoisuutta. Pihan suunnittelussa ja ylläpidossa kannattaa pyrkiä kestävään kehitykseen ja ekologisuuteen. Ammattitaitoisen suunnittelijan ratkaisuilla voi olla suuri vaikutus ympäristön hyvinvointiin, vaikka et sitä päivittäisessä arjessasi huomaisi.

Pihasuunnittelu voi olla osa uudisrakennuksen suunnittelua tai se voi olla vanhan piha-alueen kunnostusta osittain tai kokonaan. Suunnittelija auttaa valitsemaan sinun toiveisiin ja budjettiin sopivat ratkaisut. Hyvin suunniteltu ja toteutettu piha lisää kiinteistön arvoa ja parantaa sen käyttömukavuutta ja viihtyvyyttä. Pihasuunnittelijan palveluita kannattaa hyödyntää, kun haluat suunnitella pihan, joka on toimiva, kaunis ja helppohoitoinen. Samalla vältät usein kalliiksi tulevat virheostokset ja säästät tulevissa ylläpitokustannuksissa.

Mitä pihasuunnitelma sisältää?

Ennen pihasuunnittelijan palkkaamista on hyvä selvittää, minkälainen suunnitelma sopii omiin tarpeisiin ja mitä palvelun hintaan sisältyy. Pihasuunnittelu paketeissa on yleensä luonnossuunnitelma, rakennussuunnitelma tai jonkin osa-alueen suunnitelma. Suunnittelija pystyy räätälöimään paketin sinun tarpeitasi vastaavaksi. Jos tavitset esimerkiksi tarkan mittapiirustuksen pergolasta, sen detalji voidaan lisätä toteutussuunnitelma pakettiin. Tutustu pihasuunnittelu- ja neuvontapalveluihin tarkemmin täältä.

Pihasuunnitelma

Pihasuunnittelun hinta - mitä pihasuunnitelma maksaa ja mistä hinta muodostuu?

Pihasuunnitelma maksaa yleensä noin 500-5000 euroa.

Pihasuunnittelun hinta riippuu monista tekijöistä, kuten pihasuunnittelijan koulutuksesta, kokemuksesta, projektin laajuudesta sekä tontin haastavuudesta (suuret korkeuserot). Näin ollen pihasuunnittelun hinta voi vaihdella muutamasta sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Pihan pienen osan suunnittelu ja luonnostelu voi maksaa muutaman satasen, kun taas laajemman ja monimutkaisemman pihan suunnitteluun kuluu enemmän aika, jolloin hinta nousee.

Pihasuunnittelun tilaaminen ja suunnittelun vaiheet:

Pihasuunnittelu prosessi voi vaihdella hieman projektin mukaan, mutta yleensä seuraavat vaiheet ovat tyypillisesti osana pihasuunnittelu prosessia:

1. Alkukartoitus: Pihasuunnittelija tapaa asiakkaan ja selvittää tämän tarpeet, toiveet ja budjetin. Tämä vaihe voi sisältää myös paikan päällä tehtävän arvioinnin, jossa otetaan mittoja sekä tarkastellaan maastoa, mahdollisia esteitä ja muita ympäristötekijöitä.

2. Suunnittelutyö: Pihasuunnittelija tekee luonnossuunnitelman asiakkaan tarpeiden ja toiveiden perusteella. Tämä voi sisältää yleensä piirroksia ja muita visuaalisia esityksiä.

3. Kommentit: Suunnitelman luonnos esitetään asiakkaalle ja kerätään kommentit. Tässä vaiheessa suunnitelmaa voidaan tarvittaessa muokata ja päivittää.

4. Suunnitelma viimeistely: Kun asiakas on tyytyväinen luonnossuunnitelmaan, pihasuunnittelija viimeistelee luonnoksen lopulliseen muotoon, joka sisältää tarkat mitat ja yksityiskohdat eli rakennussuunnitelman.

Onnistuuko pihasuunnittelu etänä?

Pihasuunnittelu etänä on mahdollista, mutta se edellyttää hyvää kommunikaatiota ja yhteistyötä pihasuunnittelijan ja asiakkaan välillä. Etäsuunnittelussa pihasuunnittelija ja asiakas voivat käydä läpi pihaan liittyviä asioita esimerkiksi sähköpostin, puhelimen tai videopuhelun välityksellä. Pihasuunnittelu etänä voi olla erityisen hyödyllistä silloin, kun asiakkaan ja pihasuunnittelijan välillä on suuri etäisyys tai aikataulut eivät kohtaa. Etäsuunnittelu voi myös säästää asiakkaan aikaa ja vaivaa, kun suunnittelua voi tehdä ajasta ja paikasta riippumatta. Etäsuunnitteluun kannattaa kuitenkin varata riittävästi aikaa ja varmistaa, että pihasuunnittelija ymmärtää asiakkaan tarpeet ja toiveet selvästi. Lisäksi on tärkeää huolehtia siitä, että kaikki tekniset yksityiskohdat, kuten mittaukset ja valokuvat ovat tarkkoja ja riittäviä, jotta suunnitelma voidaan tehdä mahdollisimman tarkasti ja luotettavasti. Alla onkin muutama vinkki, siitä mitä tietoja suunnittelija tarvitsee ja mitä asiakkaan olisi hyvä miettiä etukäteen.

Mitä asioita olisi hyvä miettiä valmiiksi ennen pihasuunnittelijan tapaamista?

Pihasuunnittelijan tarvitsemat tiedot vaihtelevat tapauskohtaisesti, mutta yleisesti ottaen hän tarvitsee seuraavat tiedot:

  • Tontin ja pihan tiedot: Tärkeimmät tiedot ovat asemakaava ja julkisivupiirustukset. Tontin koko, muoto ja maastonmuodot. Suunnittelija tarvitsee myös tiedot pihan nykyisistä rakenteista, kuten rakennuksista niiden lisärakennusoikeudesta, terasseista, poluista, istutuksista ja pihakalusteista.

  • Budjetti: Pihasuunnittelijan tulee tietää asiakkaan budjetti, jotta hän voi suunnitella pihan, joka on realistinen asiakkaan budjetin ja tarpeiden suhteen.

  • Asiakkaan toiveet: Pihauunnittelija haluaa kuulla asiakkaan toiveet ja tarpeet pihaan liittyen. Tämä auttaa suunnittelijaa suunnittelemaan pihan, joka vastaa asiakkaan tarpeita ja mieltymyksiä. Esimerkiksi Pinterestistä tai lehdistä voi etsiä inspiraatiokuvia tai mieltymyksiä.

  • Luvat ja määräykset: Suunnittelija tarvitsee tietoa paikallisista luvista ja määräyksistä, jotka voivat vaikuttaa pihasuunnitelmaan.


Laura Moilanen - Pihasuunnittelu Lalonde

LAURA MOILANEN

Suunnitteluhortonomi

🤍 Pihasuunnittelua Oulussa ja kaikkialla Suomessa

Luon yksinkertaisia, mutta innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä suunnitteluratkaisuja. Olen toiminut yli kymmenen vuoden ajan erilaisissa viheralan suunnittelu sekä valvonnan tehtävissä.

Tutustu pihasuunnittelu- ja neuvontapalveluihin

Tutustu töihini

Ota yhteyttä

Edellinen
Edellinen

Piharemontti - Paljonko piharemontti maksaa?